Adriaan Pauwstraat, Statenkwartier, Scheveningen, Den Haag

 
           
 

 

Verslag van het Straatfeest Adriaan Pauwstraat 2010

Het straatfeest van de Adriaan Pauwstraat 2009 was een groot succes. Op 28 augustus 2010 waren er 111 deelnemers (73 volwassen en 38 kinderen) aan ons straatfeest.
Bewoners uit 60% van de woningen waren betrokken bij dit straatfeest.
Vooraf was de belangstelling van de bewoners gepeild en waren de bewonersbijdragen opgehaald. Ook waren afspraken gemaakt over mee te brengen gerechten voor ons straatbuffet.

28 augustus was de eerste zaterdag na het begin van het nieuwe schooljaar. Het was een dag met af en toe heftige buien. Vanwege de verwachte regenbuien had het straatcomité gezorgd voor 3 partytenten. Vele evenementen zijn op deze dag verregend, maar niet ons straatfeest!

’s Morgens maakten we de straat autovrij, waarna de kinderen vrijuit op de straat konden spelen. Ook hadden we een enorm springkussen gehuurd en in de straat geplaatst.
’s Middags begon de Skate-Clinic, waarbij onder deskundige begeleiding onze kinderen hun skate techniek konden verbeteren.
Daarna was er de Teken-Clinic waarbij onder deskundige begeleiding kinderen en ouders hun creativiteit toonden.
In het programma kwam vervolgens Anthonia op het podium, die prachtige verhalen vertelde in onze feesttent.
Het kinderdeel werd besloten met het oplaten van ballonnen.

Daarna ging de bar open en gingen de barbecues aan. De bewoners plaatsten hun zelfgemaakte gerechten op tafels. Iedereen had erg zijn best gedaan en de kwaliteit van het meegebrachte was geweldig.
Onze Frank opende het straatfeest. En de prijzen van de familie-tekenwedstrijd werden uitgereikt. Accordeonist Bosz speelde daarna zijn melodieuze klanken.

Ons cultureel sing a song programma werd geopend door Rebecca. Terwijl stortregens de constructie van onze partytenten uittestten ging het staatfeest gewoon door met ons geweldig buffet.
Vervolgens brachten die avond vele bewoners liederen uit hun regio van herkomst. En accordeonist Bosz speelde zijn melodieuze klanken.
Vuurkorven gingen aan en zo ging het feest door tot in de nacht.

Inmiddels is besloten dat we ook in 2011 weer een straatfeest organiseren.

Foto's
Foto's van dit feest zijn gemaakt door onze straat-fotografen:
- Eva, de Weense vriendin van Britta, met haar Nikon D40
- Frank en Ineke met hun Canon Ixus 990IS
- Ruud met zijn Panasonic FZ28

Verantwoording van de gemeentesubsidie

Op zaterdag 28 augustus 2010 hebben we voor vierde jaar een straatfeest voor de Adriaan Pauwstraat georganiseerd. Gebleken is dat een jaarlijks straatfeest van groot belang is voor de samenhorigheid van de bewoners met al hun verschillende nationaliteiten. We kennen nu elkaar en spreken elkaar aan als het nodig is, zoals bij de plannen in 2009 om een crèche in de straat te vestigen en actuele plannen voor de verkeersdoorstroming in de wijk. Inmiddels beschikken we over een bestand van alle e-mailadressen, waardoor onderlinge communicatie gemakkelijk is. Ook hebben we een website waarop we o.a. foto’s publiceren.

De voorbereiding van de straatactiviteiten wordt verzorgd door een straatcomité bestaande uit 5 personen. Dit comité is in de periode september 2009 - augustus 2010 vernieuwd en is een zestal keren bijeen geweest. Bij de voorbereiding van ons straatfeest waren meer straatbewoners betrokken.

Het straatcomité was verheugd dat de gemeente Den Haag een subsidie heeft verstrekt van 700 euro. Hierdoor konden we o.a. aandacht besteden aan kinderactiviteiten en aan de locale cultuur van de verschillende nationaliteiten van onze straatbewoners.

Een kort financiële verantwoording van uw subsidie is als volgt:
Uw subsidie van € 700 is ingezet voor de betaling van een deel van de volgende kosten:
€ 447 Uitgaven voor organisatie ( bloemen, huur meubilair en apparatuur)
€ 283 Uitgaven voor Kinderactiviteiten ( springkussen, skate clinic, teken-clinic, ballonnen)
€ 282 Uitgaven voor culturele activiteiten (muziek)

Het restant € 312 van bovengenoemde posten plus € 505 voor eten en drinken is betaald uit de bijdragen van bewoners. Ook de kosten van de partytenten zijn door de bewoners betaald.

Ook in 2011 willen we weer een straatfeest houden. Hiertoe zullen we ons straatcomité vernieuwen.

 

 

 

 

 

 
Home
 
AP Straatfeesten
foto's picasaweb
2011 straatfeest
2010 straatfeest
2009 straatfeest
 
AP Geschiedenis
100 jaar AP
bouwen
bewonen
jugendstil
spergebied
haagse beeck
adriaan pauw
diashow AP100
 
AP divers
straatlantaarns
links
 
website update
2011 09 02